Una competició (encara més) desigual

Estem a pocs dies de l’inici de la Divisió d’Honor masculina de waterpolo. Una Lliga que any rere any veu com els seus equips participants compten amb pressuposts més ajustats i en què l’Atlètic-Barceloneta, una vegada més, surt com a gran candidat al títol. Després del descens del CN Sant Feliu i l’ascens del CN Molins, el waterpolo català torna a comptar amb 10 dels 12 equips a la categoria. El domini dels conjunts de Catalunya és cada cop més acaparador, tant per quantitat com per qualitat.

wpcamp_supercopa
L’Atlètic-Barceloneta, campió de la Copa Catalunya i la Supercopa 2016 (foto: Josep Arnau)

La sensació de que estem davant d’una Divisió d’Honor de dues (o com a molt tres) velocitats, creix any rere any. Enguany, tot apunta a que hi haurà una zona noble formada per 6 equips, tots ells catalans, que lluitaran per estar a la part alta de la classificació: Atlètic-Barceloneta, Sabadell Astralpool, Terrassa, Quadis CN Mataró, Mediterrani i Barcelona.

beto-fernandez
Beto Fernández dóna instruccions als nois del Quadis CN Mataró (foto: Josep Arnau)

La renovació total del Sant Andreu, el Rubí i el Real Canoe; la duríssima situació que va viure el Catalunya abans de l’estiu amb la gairebé desaparició de l’equip; la manca d’opcions d’incorporar jugadors del Navarra i la inexperiència del Molins a la màxima categoria espanyola els posen ‘a priori’ com a candidats a estar a la part baixa de la taula. Amb tot, és molt probable que algun d’aquests equips escapi del perill i aconsegueixi situar-se a la zona còmoda de la classificació. Ho anirem veient amb el pas de les setmanes.

sabadell-terrassa
Sabadell i Terrassa competiran a Europa aquesta temporada (foto: Josep Arnau)

Davant d’aquesta situació tan complicada, tenim com a contrapunt l’excel·lent notícia de tornar a comptar amb tres equips catalans que competiran a Europa aquesta campanya. A més de la presència de l’Atlètic-Barceloneta i el Sabadell Astralpool a la Lliga de Campions, el Terrassa disputarà l’Euro Cup. Esperem que tots ells arribin el més lluny possible i que el waterpolo del nostre país torni a pujar a nivell continental.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s