Emprenedors al poder!

Vivim en un país meravellós. El clima, el paisatge i la qualitat de vida són fantàstics. Dubto que hi hagi millors llocs al món on viure. Però tota aquesta bellesa es contraposa amb la dura realitat dels autònoms i els emprenedors. Sé de què parlo. Més enllà de la burocràcia, traves administratives, taxes i impostos, la impresió general és que no estem en un país en què es fomenti l’emprenedoria. És més, en alguns àmbits ens hem trobat amb la sensació de què la pròpia societat rebutja que hi hagi idees i projectes nous. Sembla que el progrés i la iniciativa pròpia es troben amb més barreres de les que tocaria, especialment si volem construir una societat més innovadora i moderna.

Amb tot, conec casos d’amics i coneguts que han estat capaços d’engegar projectes il·lusionants. En alguns casos, reptes ambiciosos que estan tenint una gran acollida i que, espero, acabin sent tot un èxit. Aquests són alguns d’ells:

  • BCN Foodie Guide: La Laura Hernández i quatre companys més van crear l’any passat aquesta guia de restaurants molons de la ciutat de Barcelona. Acaben de llançar la segona edició, que costa només 10 euros, i us puc assegurar que val molt la pena; les seves recomanacions us faran quedar bé!
  • Wineissocial: El crack Ferran Centelles, sommelier del Bulli durant gairebé una dècada, és col·laborador d’aquesta web a la que et pots subscriure. Després de fer un senzill test sobre vins, i per 19,90€ al mes, t’envien a casa dos vins seleccionats per un equip de sommeliers de renom i adaptats als teus gustos. A casa n’estem subscrits i cada mes esperem amb candeletes que arribi la caixa rosa!wineissocial
  • Kubdu Biltong: Valent i ambiciós és el projecte del Simon Fusté. Llançar al mercat un nou producte alimentari, fer-ho gairebé sol i amb una capacitat financera limitada sembla una aventura impossible. Però ja podeu trobar aquestes virutes de vedella als supermercats d’El Corte Inglés, Sense Intermediaris i d’altres cadenes de distribució de tot el país. Proveu-les amb una birra o una copeta de vi i ja em direu!
    kubdu
  • Squeasy: A través de la meva amiga Rakel Zamora he conegut aquesta marca d’ampolles plegables i sostenibles. Inventades a Suïssa, una empresa de Viladecans s’ha fet amb la patent al nostre país. A més de ser reciclables, aquestes ampolles són totalment personalitzables i es poden posar el rentavaixelles. Un regal original i creatiu per a amics i familiars.
  • squeasy
  • Woco: L’amic Pablo Larrañaga ha creat una comunitat amb accés a esdeveniments i productes de luxe a través d’un club i una aplicació. El projecte, de recent naixement, ja té els seus primers membres que han pogut gaudir de moments únics i extremadament exclusius.woco

I com sempre dic, animo els que teniu una feina estable per compte aliè a engegar un projecte propi que us apassioni en el vostre temps lliure. En moltes ocasions, aquest repte por acabar convertint-se en el vostre modus vivendi.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s