Tornejos que ja marquen el camí

Després d’unes llargues i merescudes vacances, he pogut gaudir en primera persona de dos tornejos de waterpolo que, tot i la seva joventut, van camí de convertir-se en referents en àmbits molt diferents. A Andorra, vaig conèixer per dins el Be Water My Friend, torneig internacional que busca esdevenir (i crec que va ben encaminat) en referent europeu del waterpolo infantil i cadet. Des del seu inici, la idea de crear un esdeveniment per aquestes categories era molt interessant, ja que ampliava la clàssica oferta de tornejos només per als més menuts. Em va encantar l’ambient i la implicació dels voluntaris; vaig comprovar la gran tasca de coordinació de tots els equips participants feta per l’organització i, sobretot, em va sorprendre el gran nivell d’alguns dels equips participants. Per sobre de tot, el més important és el gran valor formatiu d’aquests tipus de tornejos, perquè donen l’oportunitat als equips de base de competir amb esportistes de tota Europa i viure concentracions que, les generacions anteriors, només podíem viure si anàvem amb la selecció.

bewatermyfriend

Amb un objectiu força diferent però també vivint la seva segona edició, el Beachpolo Illa de Menorca va fer un salt qualitatiu espectacular respecte a la seva estrena de l’any passat. Els amics del CN Jamma, amb en Lluís Vilà al capdavant, van organitzar durant el cap de setmana passat una competició que va aconseguir motivar molts equips de Catalunya per a què es desplacessin a Ciutadella. Combinar waterpolo i Menorca és, sens dubte, un projecte molt atractiu. I fer-ho amb les enormes dificultats amb les que s’han trobat en Lluís i companyia té encara més mèrit en una illa en què el waterpolo és un esport sense trajectòria. La meva visita a la Platja Gran també em va permetre veure com la “malaltia” pel nostre esport creix arreu; i és un motiu per a l’optimisme! Prevec, a més, que el boca-orella farà que aquest Beachpolo es converteixi en una cita per la que molts equips catalans acabin “barallant-se” per anar. Temps al temps.

beachpolo_menorca

En definitiva; en tan sols una setmana he pogut estar ‘in situ’ en dos tornejos als que tinc un afecte especial. El d’Andorra, perquè molt bons amics van engegar el projecte. El de Menorca, perquè a la meva passió per aquesta illa només li faltava que hi hagués una iniciativa seriosa de waterpolo. Una bona senyal per una temporada que, segur, serà molt intensa i on els projectes relacionats amb el nostre esport creixeran. Bon any a tots i a totes!!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s