La soledat dels emprenedors

Fa un any i mig vam engegar FeedBack Media. A dia d’avui, estem molt orgullosos de com ens estan anant les coses. Tenim diversos clients i projectes molt variats. Ha estat un repte dur, especialment perquè ens hem trobat amb traves de tot tipus. De fet, la bona marxa de l’empresa no es deu, us ho puc assegurar, a les facilitats de les administracions. M’he entretingut (digueu-me massoquista) en llegir el programa electoral del Partit Popular a les últimes eleccions generals. Us comento, a partir de la nostra experiència, tres dels punts referits a les ajudes als autònoms i les pimes:

1) Impulsarem una nova llei d’emprenedors que afavoreixi les iniciatives empresarials i el desenvolupament de l’activitat de pimes i autònoms. La nova llei d’emprenedors té moltíssima lletra petita que acaba perjudicant els que engeguem un negoci. Una de les mesures anunciades és que si ets menor de 30 anys i no has sigut mai autònom, durant els 6 primers mesos la teva quota serà de només 50€. FALS. En el nostre cas, portem mesos sense saber quina quota ens cobraran. Des de mitjans de 2013 hem pagat 4 quotes diferents. I ni se t’ocurreixi reclamar o preguntar, perquè ni els mateixos funcionaris saben què passa!

Montoro-burns
Cristóbal Montoro i Montgmery Burns (via chistesderisa.org)

3) Modificarem (…) el règim de l’IVA per a què autònoms i pimes no hagin de pagar aquest impost fins que efectivament s’hagi efectuat el cobrament de les factures corresponents. FALS. A moltes pimes com la nostra, les gestories ens estan aconsellant que no demanem aquest suposat avantatge del Govern central. Com sempre, la lletra petita ens acaba perjudicant ja que, encara que et quedis sense cobrar una factura, hauràs d’acabar pagant l’IVA a Hisenda.

8) Agilitzarem els tràmits de creació d’empreses (…) amb l’objectiu que sigui possible crear-la en menys de 24 hores. FALS. Vam trigar setmanes en crear la nostra empresa, havent de passar per diverses administracions i necessitant de l’assessorament (sota pagament) de gestors. I la nostra és una Societat Civil Privada, el tipus d’empresa més senzilla.

No és cap novetat que els populars han incomplert el seu programa electoral. Però m’indigna especialment que els que van de ser els reis de l’economia, d’afavorir les empreses i la creació d’ocupació siguin tan pocavergonyes amb els autònoms i les pimes, els que estem creant ocupació i buidant les llistes d’aturats. Per acabar (perquè podria continuar una bona estona més!) us deixo una comparativa del que costa crear una Societat Limitada a Espanya i una al Regne Unit. Sobren els comentaris!

BgMXQNlCYAEhQpL

Un comentario en “La soledat dels emprenedors”

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s