Com millorar les organitzacions?

En l’any i mig que portem d’aventura empresarial hem pogut treballar amb diverses organitzacions, com a clients i com a proveïdors. En línies generals hem constatat que la gran majoria d’elles tenen la paraula “crisi” en tots els seus pensaments. Tant si les coses els van bé com si van més apurats, els directius i emprenedors es mostren molt conservadors a l’hora de donar passes en àmbits de modernització, la I+D o la comunicació i el màrqueting. Aquest “esperit de supervivència” ha fet que aquestes organitzacions no mirin més enllà del moment present i continuïn centrant tota l’estratègia en el benfici i el resultadisme immediat.

mercejaume

Jaume Soler i Mercè Conangla, president i vice-presidenta de la Fundació Àmbit

En un dels darrers projectes a FeedBack Media, hem tingut la sort de treballar amb un grup de persones extremadament qualificades i reconegudes que tenen un projecte fantàstic entre mans. Des de la Fundació Àmbit i la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull volen engegar un màster que promou les organitzacions ètiques a partir de la transformació de les seves persones. És una iniciativa molt ambiciosa, perquè busca incrementar la productivitat d’empreses i entitats a partir d’un mètode totalment innovador.

ambientelaboral

Qui no ha treballat en un ambient laboral en què s’ha trobat a disgust, on no s’ha sentit valorat, on no ha vist opcions de millora professional. Com deia, l’objectiu principal de la gran majoria d’empreses d’avui és el benefici econòmic. Però, on queda la persona? Generalment, en un segon pla. La crisi econòmica ha frenat la implementació de les bones pràctiques a les organitzacions quan, precisament, van ser les males pràctiques les que ens van dur a aquesta situació. Podem ser conservadors i intentar pensar només en el curt termini, però això no ens farà créixer ni millorar en el futur. Ens mantindrà en la depressió i el pessimisme. Invertir en cuidar les persones, en fer-les sentir importants, en valorar la feina dels treballadors serà una de les claus per sortir d’aquesta època. No ho dic jo; les grans organitzacions internacionals vinculades al món del treball ho han estudiat i unànimement vinculen el bon ambient laboral amb l’increment de la productivitat. Espero que els que apostin per aquesta via acabin sortint reforçats de la crisi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: