Consells per viatjar a Indonèsia

Després d’alguns anys sense poder fer un gran viatge, aquest any he tornat a treure el passaport del calaix. Durant tres setmanes, la destinació ha estat Indonèsia, en concret, les illes de Java, Bali, Lombok i les Gili. Ha estat un viatge inoblidable, però amb l’experiència d’aquests dies a aquest paradís asiàtic, us deixaré alguns consells a seguir per si voleu aprofitar-los.

LA NOSTRA RUTA

borobudur
Detall de l’espectacular temple de Borobudur (Java)

1)   JAVA: Personalment, només visitaria l’illa per veure els temples de Prambanan i Borobudur (es pot fer en un sol dia). Les ciutats de Jakarta i Jogjakarta no valen la pena. Molta gent fa el volcà de Bromo, però tots els turistes amb els que vam parlar ens van dir que era una pallissa i suposava molta despesa.

2)   BALI: Vam anar directament a Ubud, una població tradicional del centre de l’illa. És molt turística però té encant. És un bon punt per a fer les visites als temples, llacs i volcans de Bali. Recomanaria passar-hi entre 3 i 4 dies. Després vam anar a Padangbai en ‘shuttle bus’ per passar-hi un parell de dies tranquils abans d’agafar el ferri cap a Lombok. Amb un dia n’hi hauria prou. Nosaltres vam tancar el viatge amb un parell de dies per fer les compres a Seminyak abans del vol de tornada.

monicos
Micos al Monkey Forest (Bali)

3)   LOMBOK: Només vam visitar Kuta Lombok, al sud de l’illa. És zona de surfers; força tranquila i amb boniques platges als voltants. Bona opció per passar un parell de dies amb motos de lloguer per desplaçar-se.

4)   GILI ISLANDS: El millor de la ruta. Illes petites i tranquiles, bungalows a la platja, cocktails amb les postes de sol més espectaculars i bon ambient. Si penseu en el paradís, aquest és el vostre lloc. Per descansar i tenir bons serveis, la millor opció és Gili Air, amb bons preus d’hotels i espais increïbles on desconectar de tot.

gili
Vida dura a Gili Meno

CONSELLS PRÀCTICS

1) No viatjar en època de Ramadà, sobretot a l’inici i al final. Si no hi ha més opció, reservar els bitllets de tren i vols interns abans d’arribar a Indonèsia.
2) Prendre’s amb calma els desplaçaments interns; les infraestructures no són gaire bones.
3) Compte amb els ‘becaks’ (bicicletes de transport) a Java. Sovint et pugen el preu pactat un cop arribat a la destinació.
4) Comprar els bitllets interns d’avió a http://www.ticketindonesia.info o http://www.tiket2.com. Les webs oficials d’aerolínies no permeten comprar generalment amb targeta de crédit/dèbit estrangeres. Es poden comprar molt barats amb poca antelació, fins i tot en temporada alta.
5) Anar amb euros al país i canviar-los per rúpies a caixes de canvi oficial. Pagar amb targeta tot el que es pugui (no hi ha gaires llocs on fer-ho).
6) Solen haver-hi problemes quan es treu diners de caixers automàtics; treus una quantitat i et resten el doble al teu compte corrent. Visa i Mastercard t’ho retornen automàticament en 7 dies hàbils.
7) Als aeroports et cobren moltes taxes d’entrada i sortida per tots els vols. S’han de portar rúpies amb previsió.
8) Portar sabatilles de goma, màscara, tub i aletes des de l’origen per a les platges.
9) Java no és espectacular; Bali és turístic però té racons fantàstics; Lombok és més rural; les Gili Islands són el paradís, el lloc per descansar.
10) En temporada alta (juliol-agost) els preus es doblen. Per exemple a Gili Air, els bungalows passen de 150.000 rúpies (12€) a 350.000-400.000. Passa el mateix amb els desplaçaments en ‘shuttle bus’, ‘fast boats’, etc.

kuta
Platges desertes a Kuta Lombok

PRESSUPOST

Reservant els bitllets amb mesos d’antelació els podeu trobar per entre 850 i 950 euros amb Qatar Airways (més tard, costen pels volts de 1.200 euros). Personalment, us recomano que parleu amb la gent de Viatgi; tenen acords interessants amb la companyia. Amb la ruta que vam fer nosaltres, agafant avions interns i hotels de nivell mitjà, ens vam gastar uns 900 euros per cap tenint en compte que era temporada alta (juliol-agost) i uns 20 dies de viatge. En total, heu de comptar amb uns 1.700 – 2.000 euros en funció del nivell al que aneu i l’època de l’any.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s