Les meves sèries

Sempre he rebut les crítiques –força fonamentades, ho reconec- pel meu mal gust amb la música i, en alguns casos, amb el cinema. Hortera i comercial han estat dos dels adjectius que més han utilitzat amics i familiars per definir les meves llistes d’Spotify i la videoteca de DVDs que tinc a casa. Per sort, ho compenso amb molt millor criteri en les sèries que veig. Aquí us deixo el meu Top 10 actual; espero els vostres comentaris i recomanacions, que ja se m’estan acabant i necessito ‘carn fresca’!

1.GAME OF THRONES
Un dels grans moments dels darrers mesos ha estat quedar amb el Kevin, el Pablo i l’Anais els dilluns per veure la sèrie. Ens descarregàvem l’episodi de diumenge en alta definició i podíem veure tot el que passava en aquesta gran sèrie de l’HBO, que en la tercera temporada ha millorat alguns aspectes de la primera meitat del corresponent llibre. El novè episodi, per fi, va ser el clímax que tant esperàvem els que ens hem llegit el llibre. Veure les cares de reacció del Kevin i l’Anais amb el sorprenent gir de la història no va tenir preu.

juegotronos
Robb i Catelyn Stark, protagonistes de la 3a temporada de ‘Game of Thrones’

2.HOUSE OF CARDS
La gran sorpresa de l’any. Protagonitzada per en Kevin Spacey i la Robin Wright, aquesta recreació de les intrigues i corrupteles de la política estatunidenca em va enganxar. Els seus personatges són fascinants i la història ens permet conèixer com funciona el Congrés dels Estats Units i la resta d’institucions de Washington en un format molt diferent de la meva també admirada ‘The West Wing’.

house-of-cards
Kevin Spacey, personatge duríssim de ‘House of Cards’

3.THE NEWSROOM
Aprofitant que acabo de parlar de la gran obra d’Aaron Sorkin, us recomano la seva sèrie més recent. A ‘The Newsroom’ descobrim el dia a dia d’un programa de televisió on el seu presentador és tota una estrella i on la lluita pel bon periodisme és la constant. Quants periodistes veiem aquesta ficció i somiem amb treballar al costat de Will McAvoy (Jeff Daniels)! Utòpica però imprescindible.

4.MAD MEN
Si he de parlar d’una sèrie brillant, no em puc oblidar de la dels publicistes de Nova York dels anys 60. Amb una ambientació cuidadíssima, uns personatges creïbles i uns guions que ens traslladen als hàbits i costums dels Estats Units de l’American Dream, amb ‘Mad Men’ et sorprens al descobrir com ha canviat Occident en tan poc temps. Acabo de començar la quarta temporada i cada episodi que passa m’atrapa més.

mad-men
Alguns dels personatges protagonistes de ‘Mad Men’

5.BREAKING BAD
L’evolució de Walter White, el protagonista de la sèrie, d’home insegur i mediocre a gran traficant de metamfetamina és increïblement versemblant. La història es manté intensa temporada rere temporada. La cruesa d’algunes escenes i la duresa dels temes que tracta van més enllà del que sembla. Es tracta de tota una crítica al model de vida dels Estats Units. Tot i tractar-ho de manera absolutament oposada, em recorda en certs aspectes a la divertidíssima ‘Weeds’ que vaig veure fa ja uns quants anys.

6.MODERN FAMILY
Posem una mica d’humor a la llista. Si busqueu una sèrie lleugera, amena, alegre i que passi amb rapidesa, no us perdeu ‘Modern Family’. Són episodis de 20 minuts i coneixereu una família diferent i que tracta temes amb els que us sentireu identificats. Personalment, aquesta quarta temporada m’ha semblat la més fluixa de totes. Amb tot, doneu-li una oportunitat.

7.LES REVENANTS
Per recomanació del crack de BTV Marcos Arizmendi acabo de veure la sèrie francesa ‘Les Revenants’. Es tracta d’una història d’un poblet de muntanya en què algunes persones mortes tornen sobtadament a la vida. Però no es tracta d’una història de zombis; és una sèrie que afronta la readaptació d’aquesta gent a la societat. La primera temporada m’ha deixat molt bon sabor de boca, recordant-me en molts moments la històrica ‘Twin Peaks’.

les-revenants
Cartell promocional de la sèrie francesa ‘Les Revenants’

8.THE WALKING DEAD
Seguim parlant de morts vivents, però és el torn de la més coneguda ‘The Walking Dead’. Tot i que la sèrie va perdre molt d’interès a la segona temporada, després de l’èxit del seu primer any, en la tercera ha tornat a guanyar interès. Amb més sang i fetge, les aventures dels protagonistes han tornat a posar-se interessants. Reconec que de vegades és difícil aguantar la mirada, però és entreteniment pur i, he de reconèixer, tinc certa fascinació pels móns apocalíptics.

9.HOMELAND
La multipremiada sèrie sobre l’agent de la CIA amb un passat obscur és realment bona. Els actors principals estan esplèndids en els seus papers i la història ha sapigut reinventar-se després d’una primera temporada excel·lent. Tot i que de vegades es pot fer una mica lenta i feixuga, és una d’aquelles apostes segures per com tracta certs aspectes de la política nord-americana.

10.LOST
Sé que no és una sèrie actual, però els dimarts i els dijous (els dies de sopar amb els pares) fem sessió de sèries. Ara toca que coneguin aquest clàssic que ens va enganxar a milions de persones a la televisió. Per tercera vegada estic veient ‘Lost’ i l’estic gaudint de valent, veient les reaccions dels meus pares i recordant aquelles trames, personatges i flashbacks que ens van marcar.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s