El primer adéu

Avui ens hem despertat amb una pèssima notícia per a la gran família de la natació catalana; el CN Manresa desapareixerà a final de temporada després de 80 anys d’història. A la portada del diari Regió 7 apareixia el titular que confirmava els pitjors pronòstics: el punt i final d’una entitat que arrossegava un milió d’euros de deute i que havia passat a ser un simple usuari de les piscines municipals de la capital del Bages.
En la meva recent visita al club per promocionar l’Anuari, vaig tenir l’ocasió de parlar amb diverses persones de l’entitat. Totes em van fer referència a la complicadíssima situació econòmica que vivia el CN Manresa, però en cap moment s’especulava amb la desaparició del club. Sí que es parlava obertament de renunciar a les categories nacionals de waterpolo per l’elevada despesa que suposaven els desplaçaments. M’imagino que no es volia pensar en el pitjor, que ha acabat arribant per desgràcia del waterpolo català.

manresa waterpolo

L’últim equip de waterpolo absolut masculí (temporada 12-13)

En alguns dels ‘posts’ que he fet als darrers mesos, com “Una Segona Divisió inviable” i sobretot a “L’últim gran play off?“, ja avançava que s’espera un estiu tràgic per al waterpolo. La crisi ja ha arribat i, desgraciadament, les brutals retallades que pateixen les federacions, l’absència absoluta de patrocinadors (tot un clàssic) i les dificultats econòmiques dels clubs suposen un còctel mortal per al nostre esport professional. Esperem que la patacada prevista sigui menor de l’esperada i que finalment el waterpolo català i espanyol d’elit sobrevisquin.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: