El pas de buscar oficina per a un emprenedor

A poques setmanes de complir un any de la constitució de l’empresa hem donat un dels passos més importants i difícils per a un emprenedor: marxar a una oficina. El salt de deixar de treballar a casa no és fàcil. L’estalvi que implica no haver de pagar un lloguer adicional i les elevades despeses d’aigua, llum, IBI, ADSL, etc. fa que buscar despatx no sigui habitualment una prioritat en els primers mesos d’activitat.
D’altra banda, treballar des de casa no és senzill: no poder rebre els teus clients i, sobretot, la difícil diferenciació de la vida personal i la professional ens van animar a aquesta nova aventura.
Després de l’experiència viscuda en els darrers mesos, us dono alguns consells per si voleu buscar oficina:

1) Intenteu reduir al màxim les despeses; el local ha de ser el mínim imprescindible per a poder desenvolupar el projecte. No penseu en el futur, sinó en el present. Si el negoci va molt bé, ja pensareu en canviar a una oficina més gran. Les despeses fixes s’han d’intentar minimitzar al màxim.

2) Busqueu una ubicació que es correspongui amb la imatge de negoci que voleu donar. A nosaltres ens van oferir a un despatx a Balmes amb Diagonal a molt bon preu; però no vam fer el pas perquè aquella zona no anava gens amb el nostre estil.

3) No cregueu que per ser època de crisi les immobiliàries o gestories tenen més sensibilitat a l’hora de rebaixar preus o millorar condicions. Mireu bé la lletra petita; generalment els preus acaben sent molt més elevats del que diuen el primer mes.

4) No tingueu pressa en marxar de casa. Tot arriba en el seu moment just. Controleu bé els ‘timings’, feu molt acuradament els números i tot acabarà caient pel seu propi pes.

5) Els llocs de ‘coworking’ són una gran opció, sobretot per als autònoms que treballen sols en els seus primers mesos. A partir de cert moment i, especialment si en el negoci hi ha més d’una persona, no és una opció tan econòmica com sembla. Trobar despatxos econòmics i que no siguin ‘zulos’ costa el seu temps, però a Barcelona n’hi ha.

El Kevin i jo estem molt orgullosos d’haver trobat aquest espai al Raval. Compartim espai amb més emprenedors: dissenyadors, arquitectes, modistes, joieres, perruquers, gent del màrqueting ‘online’, il·lustradors… Vaja, un lloc de gent jove que ens ha fascinat. Si ho voleu conèixer; esteu convidats! ;)

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: