Més símptomes negatius

Ja he rebut més d’un missatge assegurant que els meus ‘posts’ són massa pessimistes amb l’estat del waterpolo actual. Els seus arguments són que “hem de remar tots en la mateixa direcció” i que “si mantenim un discurs negatiu, no sortirem d’aquesta espiral”. Des del meu punt de vista, no podem amagar que el nostre esport es troba en un moment difícil i cada setmana, per desgràcia, ens arriben notícies en aquesta línia:

1)   Tisorada del CSD

Fa pocs dies, el Consejo Superior de Deportes va anunciar una retallada del 32,5% en el seu pressupost per al 2013, una xifra que repercutirà immediatament en les federacions. Tot i que la RFEN treu pit dels resultats als JJOO de Londres, és evident que el nostre esport es veurà afectat, i molt, per aquesta tisorada espectacular.

2)   Retirada del Mundial Júnior

En una decisió sense precedents propers, la RFEN ha decidit renunciar als Mundials Júniors que es disputen a Austràlia el proper desembre per “ajustos pressupostaris”. Més enllà de la discreta notificació a la seva web, que apareixia amb un titular que no tenia res a veure amb el tema (http://www.rfen.es/publicacion/noticias.asp?n=9128) és una pèssima notícia per al nostre esport. És evident que en els temps actuals, les enormes despeses d’aquesta competició eren qüestionables. Però també és innegable que renunciar a revalidar el títol en categoria femenina (recordem que les noies són les vigents campiones després del títol del 2011) i a lluitar per les medalles en el cas masculí és un pas enrere lamentable que pot afectar al futur de les nostres seleccions. Podria ser populista i qüestionar en què es gasta els diners la RFEN, però no podem oblidar que l’actual Junta Directiva va guanyar les recents eleccions a la presidència amb el 87% dels vots. Un suport majoritari que ens fa a tots copartíceps de les decisions d’aquesta Federació.

3)   Desaparició de la WPA (2a part)

Per acabar-ho de rematar, coneixem en aquests darrers dies que la WPA, l’Associació de Clubs de Waterpolo de Divisió d’Honor masculina, s’ha tornat a disoldre. En el seu segon intent de convertir-se en una lliga professional, com l’LFP (futbol), l’ACB (bàsquet) o l’ASOBAL (handbol), el projecte s’ha tornat a tancar en fals. La iniciativa hagués estat molt positiva amb més pressupost, una gestió totalment professionalitzada i la no dependència econòmica de la RFEN. Els clubs, de nou per separat, hauran de trobar fórmules per poder negociar de tu a tu amb la Federació Espanyola.

PD: Per compensar aquesta visió negativa, ja estic preparant l’editorial de l’Anuari 2012-13. Us prometo que intentaré ser optimista!

3 comentarios en “Més símptomes negatius”

  1. Si no es cuida la base amb el temps podría influir…..si no sé invierte a nivel competitiu internacional, al meyns a nivel local, autonomic, o nacional posa bons recursus….

  2. Dani, que no t’embauquin amb això del teu presumpte pessimisme! Amb discursos autocomplaents, no anem enlloc. La situació s’ha d’explicar tal com és. I l’anuari ja és un projecte optimista per ell mateix en favor del waterpolo. Ànims!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s