Cara i creu del XXVII Trofeu Rafa Feliz

El passat cap de setmana vaig estar a Saragossa gaudint del 27è Trofeu Rafa Feliz, una competició que reuneix 32 equips de waterpolo alevins de tot Espanya. L’Escuela de Waterpolo Zaragoza organitza aquest esdeveniment que s’ha convertit en una festa del nostre esport i un premi a tota una temporada d’entrenaments dels jugadors i jugadores de menys de 12 anys.
La veritat és que l’organització és espectacular. Coordinar tots aquests equips, tècnics i aficionats és una feina complexa, i des de l’EWZ es fa d’una manera desinteressada i apassionada a la vegada. S’ha de reconèixer la brillant tasca de tots els voluntaris que col·laboren en un únic objectiu: que els més menuts gaudeixin d’aquesta experiència i que s’acabin enganxant al nostre esport.

En el meu cas, vaig anar-hi com a representant de la Junta del CE Mediterrani. La primera conclusió que vaig treure dels dos dies de competició és que podem estar molt orgullosos dels joves tècnics que tenim al club. El Luis, el Nil, la Judith i el Víctor estan fent una feina extraordinària amb els més menuts. El seu comportament, la manera de gestionar els partits i la passió controlada amb la que viuen la competició són un exemple per a ells.

Jugadors, jugadores i tècnics del CE Mediterrani (Saragossa, 2012)

Amb 4 partits simultanis a la piscina tens l’oportunitat de veure moltes actituds, tant de pares com d’entrenadors. M’he emportat grans sopreses (en negatiu) amb el comportament lamentable d’alguns “tècnics” que transmeten pors, pressió i tensions desmesurades als seus jugadors i pares. Contemplar protestes i insults cap a uns àrbitres aficionats que col·laboraven sense cobrar, incrementant les tensions a les graderies i pressionant els nanos em va fer passar vergonya aliena.
És fonamental que aquests entrenadors reflexionin i intentin entendre què volem transmetre als nous jugadors de waterpolo. D’aquí que encara em senti més orgullós de la feina que fan els nostres místers al CE Mediterrani. Moltes felicitats!

PD1: Per cert, els 7 primers classificats del Torneig van ser catalans. El CN Barcelona es va imposar a la final al CE Mediterrani per 7 a 6. Una nova mostra de la bona salut del nostre planter.
PD2: La propera temporada bona part dels jugadors i jugadores de Catalunya que han participat al Rafa Feliz sortiran a l’Anuari del Waterpolo Català 2012-2013, que incorporarà la categoria infantil per primera vegada. Serà la gran novetat de la propera edició.

3 comentarios en “Cara i creu del XXVII Trofeu Rafa Feliz”

 1. El problema del waterpolo és que havent tanta gent que sap fer les coses bé (y pasa vergüenza ajena) només vegi aquest esport com un mitjà per lucrar-se.(no és personal, parlo també de dinosaurios “emblemas del waterpolo català”, amb els que jo he crescut quan començava i que poden haver influenciat a aquestes generacions actuals, i no sempre en possitiu) Si tant amor tenen per aquest esport que es deixin d´incordiar i es possin el “mono de treball” per fer un waterpolo millor. Per cert ,que fàcil que és criticar, quant tots en aquest petit món ens coneixem i podriem fer el mateix. No cal dir qui sóc, és facil saber-ho. Per últim dir que el vostre equip aleví de waterpolo és admirable, treballat, amb molta qualitat i que quan guanyen és fruit del seu treball i ningú els hi regala res.
  No vull crear polèmica, però la empatia és possar-se en el lloc dels altres per etendre´ls, perque et pot passar a tú, com a pare, com a entrenador o com a jugador… Tothom s´equivoca i la passió per un esport o activitat et pot portar a fer coses que a tú mateix no t´agradin ( parlo en primer persona) Aquest esport aniria millor sense tanta rivalitat entre clubs, pares i entrenadors…. en aquest tema no és salva ningú. (els pares de l´equip que representes xiulaven al rival a l´entrega de premis, entrenadors pendents de l´expulsat i no del seu equip…no acabaria mai)
  Toni Fuentes (entrenador expulsat en aquest campionat i que es sent aludit per la teva crònica, és a dir, reconeix que s´equivoca bastant sovint )

  1. El post el vaig escriure després de passar un gran cap de setmana a Saragossa gaudint d’aquest torneig.
   Sens dubte, em va sorprendre desagradablement l’actitud d’alguns tècnics i pares que van enrarir la competició amb els seus insults, mals gestos i esbroncades, especialment perquè es tracta de nens i nenes que han d’aprendre, des del meu punt de vista, uns altres valors.
   També em va semblar malament que algunes persones xiulessin a l’entrega de premis; no sé si eren pares del Mediterrani o d’altres clubs. Et parlo per mi: jo vaig aplaudir a tots els jugadors.
   Sobre el tema que comentes de la gent que es lucra amb el waterpolo, ho comparteixo fins a cert punt. És cert que hi ha una sèrie de persones que porten molts anys dirigint aquest esport, vivint d’ell i, en certa mesura, creient-se els seus amos.
   No sé si la reflexió és una indirecta sobre la meva feina relacionada amb l’Anuari del Waterpolo Català. És evident que guanyo diners amb aquest projecte, només faltaria! Passo 5 mesos treballant en aquest projecte, buscant hores extra del meu temps per una tasca que té com a gran objectiu promocionar el waterpolo català. Sóc periodista: aquest és el meu “mono de treball” i, et puc assegurar, que el benefici econòmic que en trec no compensaria ningú totes les hores de feina i els maldecaps que em comporta. En aquesta línia et vull fer una pregunta: tu ets entrenador i cobres, no? Per tant, es podria dir que també et lucres del waterpolo i és el més normal del món. Dediques unes hores del teu temps i et paguen per a fer-ho.
   No ens enganyem: aquest esport només permet que uns pocs afortunats puguin viure d’ell. Jo li dedico moltes hores: fent l’Anuari, treballant diàriament a la Comissió de Waterpolo i a la Junta Directiva del CE Mediterrani, assistint a reunions de la WPA i ajudant en iniciatives de tot tipus.
   Els que estimem aquest esport demostrem el nostre amor cap a ell de moltes maneres. Tothom és lliure de fer el que vulgui com vulgui. Ara, tots també tenim el dret d’opinar i d’intentar millorar el waterpolo.

 2. OK. Tothom té dret a opinar, i respecto molt la teva opinió. La meva sorgeix perque inicialment no m´han agradat elsl termes “tècnics” i lamentable. Gràcies per contestar, espero que hagis entès el que volia dir, quan he posat no és personal.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s